logo

Reikimassage

behandelruimte

Geborgen door aanrakingen

In een maatschappij waarin we gericht zijn op het ego, zijn aanrakingen steeds meer naar de achtergrond aan het verdwijnen. Het percentage alleenstaanden is niet eerder zo hoog geweest. Eenzaamheid onder jongeren en ouderen was nog niet eerder een zo groot probleem als in deze tijd. Veel mensen staan er niet bij stil dat ze een gemis aan aanrakingen hebben. ‘Ik geef mijn dochter toch een kus en een knuffel’.

Om profijt te hebben van deze kus en knuffel moeten deze wel minimaal 90 seconden duren, pas dan wordt er oxytocine in ons lijf aangemaakt. Ook wel het 'liefdeshormoon' of 'gelukshormoon' genoemd. Oxytocine verlaagt de bloeddruk en heeft invloed op ons stressniveau. Mensen die veel aandacht en warmte van anderen ontvangen, hebben een beter afweersysteem en voelen zich gelukkiger en meer tevreden dan anderen. Wanneer zieke mensen zich geborgen en geliefd voelen door middel van zachte aanrakingen, genezen wonden en ontstekingen veel eerder. (Bron: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl)

Middels een Reikimassage voel je je een uur lang geborgen door aanrakingen. Er wordt dus heel veel oxytocine aangemaakt in dat uur. En dan te bedenken dat sommigen niet eens veel verder dan een welgemeend hand geschud komen.

Behandeling

In de praktijk staat een behandeltafel. Desgewenst komt Yvonne naar jou toe. Liggend op de tafel, met de kleren aan, ontvang je een Reikimassage. Deze massage is een mengvorm van een Reikibehandeling en een ontspanningsmassage. Tijdens de behandeling kun je warmte voelen of kou. Ook kun je tintelingen gaan voelen. De energie stroomt door je hele lijf, wat zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel.

Je hele lijf wordt aangeraakt inclusief je hoofd, handen en voeten. Nogmaals: je ontvangt de Reikimassage met de kleren aan. Een Reikimassage werkt dieper dan een Reikibehandeling. De reden hiervan is dat blokkades in jouw energiesysteem worden 'weggemasseerd'. Chakra's en meridianen krijgen hierdoor nog meer energie waardoor jouw energiesysteem haar werk weer kan doen. Een Reikimassage maakt meer los dan een Reikibehandeling. De dag erna kun je last hebben van emoties die los komen, stinkende urine, heftigere menstruaties. Heb je erge hoofdpijn na een Reikimassage? Dan is het raadzaam een paar glazen water extra te drinken die dag.

Fysieke en emotionele klachten staan vaak in relatie tot elkaar. Ter ondersteuning wordt, indien nodig, gebruik gemaakt van de bloesem remedies van homeopaat en bacterioloog Dr. Edward Bach. De remedie wordt op maat samengesteld en kan in de weken na de behandeling worden gebruikt ter ondersteuning.

Tips voor je bezoek aan de praktijk

  • Zorg voor gemakkelijk zittende kleding.
  • Zorg voor schone, warme, sokken
  • Laat sieraden thuis.
  • Gebruik geen parfum of andere luchtjes.
  • Zet je telefoon op de 'Vliegtuigmodus'.
  • Drink na afloop voldoende water.
klik hier voor direct contactDirect contact via Whatsapp? Gebruik de button.

***Een bezoek aan Reikipraktijk Oud-Beijerland kan nooit een behandeling aan een reguliere arts vervangen.***

© 2011 - 2022 Reikipraktijk Oud-Beijerland algemene voorwaarden en privacy Gat geschillencommissie GAT