logo

Negen Sterren Ki

vijfelementen

Wat is Negen Sterren Ki

Negen Sterren Ki is de oudste Chinese astrologie, de voorloper van de dierenriem zoals wij deze kennen aan de hand van onze sterrenbeelden. In het oude China ontdekte men 5 verschijningsvormen, de 5 elementen: aarde, water, metaal, hout en vuur. Deze 5 elementen hebben allen een eigen energie en de Chinezen gebruiken deze om het ontstaan van beweging en verandering te verklaring. Verandering ontstaat daar waar één van de elementen een invloed heeft op het evenwicht tussen Yin en Yang. De 5 elementen zijn verantwoordelijk voor alle harmonie en disharmonie.

Loop je vast in je werk, in je relatie met je levenspartner of met één van je kinderen of ouders? Dan kan de Negen Sterren Ki helpen inzicht te krijgen in de disharmonie die is ontstaan. Ook verkrijg je inzicht in hoe de situatie kan worden opgelost of in ieder geval voor jou zo aangenaam als mogelijk is te maken.

Bepaling geboortegetallen

Om met Negen Sterren Ki aan de slag te gaan, is het van belang eerst jouw geboortegetallen vast te stellen van jouw Negen Sterren Ki profiel. Een Negen Sterren Ki-geboortehoroscoop bestaat uit drie getallen:

Het jaargetal of hoofdgetal staat voor je geestelijke verbinding met de hemel, de volwassenheid en karma. Dit getal duidt de basis van wie je bent, wat je aanleg is, je algemene energie, je reden van bestaan. Deze kant van je persoonlijkheid is in de westerse astrologie vergelijkbaar met je Zon, je 'sterrenbeeld'.

Het maandgetal of aanleggetal staat voor je fysieke verbinding met de aarde, je jeugd en je meer primitieve of fysieke kenmerken. Dit getal duidt hoe je spontaan reageert onder stress en je de drijvende kracht achter wie je bent. Deze kant van je persoonlijkheid is in de westerse astrologie vergelijkbaar met je maanteken.

Het uitingsgetal of controlegetal wordt vooral in de westerse wereld toegevoegd en dit getal geeft aan hoe je je uit naar buiten. Dit is vergelijkbaar met de ascendant. Het is je masker of de rol die je in de sociale omgeving aanneemt. Dit getal wordt op dezelfde manier van de geboortemaand bepaald als het maandgetal en de toegevoegde waarde wordt dan ook betwist.

Het jaargetal wordt bepaald uit je geboortejaar. Deze getallen doorlopen een cyclus van negen jaar. Een nieuw jaar begint in de Negen Sterren Ki-astrologie op 4 of 5 februari. De maand- en uitingsgetallen worden bepaald door je geboortemaand, waarbij de maanden in de methode beginnen tussen de 4de en 8ste dag van een ('westerse') maand.

Deze getallen geven vervolgens jouw geboortehoroscoop. Vanuit deze geboortehoroscoop gaan we werken. Waarom doe je zoals je altijd doet? Waarom heb je met bepaalde mensen direct een klik en met andere niet? Waarom kun jij niet overweg met jouw jongste kind en kan jouw partner ermee lezen & schrijven? De geboortehoroscoop geeft hier antwoorden op en ook handvatten om er vervolgens mee aan de slag te gaan.

Consult

Voorafgaand aan het consult ontvangt Yvonne graag jouw geboortedatum. Yvonne werkt voorafgaand aan jouw bezoek in de praktijk jouw geboortedatum uit tot een Negen Sterren Ki profielschets. Deze profielschets ontvang je op schrift mee naar huis.

Workshop

Wil je zelf leren werkenn met Negen Sterren Ki? Volg dan een worshop waarin je leert hoe je eenvoudig het jaargetal kunt berekenen en wat dat dat zegt over de betreffende persoon in relatie tot jouzelf of een kind, werkgever, echtgenoot, ouder, etc.

klik hier voor direct contactDirect contact via Whatsapp? Gebruik de button.

***Een bezoek aan Reikipraktijk Oud-Beijerland kan nooit een behandeling aan een reguliere arts vervangen.***

© 2011 - 2024 Reikipraktijk Oud-Beijerland algemene voorwaarden en privacy Gat geschillencommissie