Meditatie

meditatieruimte

Meditatie kan pijn verzachten met 27 procent. Een placebo-medicijn daarentegen vermindert pijn met slechts 11 procent. Hiermee is aangetoond dat de pijnstillende werking van meditatie geen placebo-effect is.
~ Filosofie Magazine december 2015 ~ nu.nl ~


Wil jij meer rust en ontspanning in je leven? Doe dan mee aan de (klankschaal)meditatielessen, -avonden of workshops bij Reikipraktijk Oud-Beijerland. Het doel van meditatie is het trainen van je geest in de concentratie op één ding of één gedachte, waardoor spanningen op een natuurlijke manier kunnen afvloeien. Je wordt je weer bewust van lichamelijke signalen en de aanwezigheid van je ziel, je onderbewuste. Dit wordt ook wel omschreven als ‘zijn in het nu’ of 'mindfulness'.

Meditatie-avonden

De losse meditatie-avonden zijn vooral bedoeld ter ontspanning. Even tijd voor jezelf. We starten met een inleidende meditatie, vervolgens zullen de geluiden van de klankschalen klinken of een geleidemeditatie afgewisseld met stilte meditaties. We sluiten af met een kopje thee met wat lekkers en we trekken een inzichtkaartje. Deze avond duurt 1,5 uur.

Meditatielessen

De meditatielessen op de woensdagochtend zijn ook bedoeld ter ontspanning. Deze lessen duren 45 minuten en zijn wekelijks. Om 09:00 uur start de 'Ouder en kind klankontspanning'. Samen met je kind (0-4 jaar) luister je naar de geluiden van klankschalen. Soms kan het fijn zijn om je baby/dreumes/peuter tijdens het luisteren te masseren of juist samen ritmisch te bewegen op de klanken. Een heerlijk moment om samen met je kind even tot rust te komen.

Om 10:00 uur start de les 'Meditatie voor jong en oud'. Deze les is eigenlijk voor iedereen die het moeilijk vindt om alleen te mediteren. We mediteren in een groep en iedere les is weer anders. Een fijn moment om de stilte in jezelf op te zoeken. Soms aan de hand van een verhaal, soms aan de hand van het geluid van de klankschalen.

Na afloop van de meditatielessen is er gelegenheid tot het drinken van thee/koffie op het Wijckplein.

Workshop 'Mediteren kun je leren'

Heb jij interesse in meditatie en heb je werkelijk geen idee waar te beginnen? Volg dan de workshop 'Mediteren kun je leren' voor meer rust en ontspanning in je leven.

In de 3 uur durende workshop ga je aan de slag met een aantal meditatietechnieken/-vormen. Je ontvangt een cursusboek voor thuis zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen. In het cursusboek is ook een tijdschema opgenomen waarmee je het thuis mediteren kunt gaan opbouwen.

Ter afsluiting van de workshop klinken de geluiden van klankschalen door de meditatieruimte zodat je ontspannen huiswaarts kunt.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een meditatie-avond of de workshop 'Mediteren kun je leren'? Je kunt jezelf online aanmelden via de 'Agenda meditatie' op de site. Hier vind je ook de eerstvolgende data.

Voor de meditatielessen op de woensdagochtend geldt aanmelden via de mail of per telefoon 06 21 82 81 37. De lessen bevinden zich nog in de opstartfase en gaan door bij minimaal 3 aanmeldingen. Heb je dus interesse om mee te doen? Neem dan contact op met Yvonne.

De meditatielessen, -avonden en workshops vinden plaats in de stilteruimte van Alerimus de Open Waard aan het Zoomwijckplein 11 in Oud-Beijerland. We verzamelen binnen op het wijckplein. Yvonne haalt jullie daar 5 minuten voor aanvang op om vervolgens naar de stilteruimte te lopen. In de meditatieruimte zijn yogamatten aanwezig; deze fungeren als 'ondermat'. Voor de hygiëne mag je een eigen yogamat/tuinstoelkussen meenemen of een handdoek o.i.d. om op te zitten/liggen. Desgewenst kun je een kussentje en/of deken meebrengen om comfortabel te zitten/liggen.

***Een bezoek aan Reikipraktijk Oud-Beijerland kan nooit een behandeling aan een reguliere arts vervangen.***

praktijkruimte aan huis
Karrespoor 14
3262 CT Oud-Beijerland
06 21 82 81 37
info@reikipraktijkoud-beijerland.nl
meer informatie
Voorwaarden en privacy
Reiki-evenementen agenda
Afspraak maken
Home
Volg Reikipraktijk
Oud-Beijerland via

Keltisch zeezout GAT 2019