logo

Keltisch zeezout

Afbeelding Keltisch Zeezout.jpg

Waarom Keltisch zeezout

Keltisch zeezout is zeer rijk aan mineralen en spoorelementen, wat een bijzonder volle en complexe smaak geeft. Het bevat naast zout- ook zoet- en bittertinten. Van alle zouten heeft Keltisch zout het laagste gehalte aan natriumchloride en is daarmee het zachtste en ‘vriendelijkste’ zeezout ter wereld. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk.

Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Water uit de koude zeestroom van de Atlantische Oceaan wordt via een ingenieus kanalenstelsel geleid naar ondiepe kleimoerassen. De zure klei in deze moerassen neutraliseert tot op zekere hoogte het zeer basische zeewater. Keltische zeezout met een natriumchloride gehalte van ca 90 procent is een van het meest natriumarme zeezout ter wereld. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen waardoor het een grijze kleur krijgt. Dit komt de mineraleninhoud van het zout alleen maar ten goede.

De kleimoerassen hebben daarnaast ook een zuiverende werking. Het zeewater wordt via kanalen van het ene moeras naar het andere geleid, waarbij de moerassen fungeren als een soort natuurlijke zuiveringsmethode, doordat microben in de klei onzuiverheden in het zeewater neutraliseren. Het gehele proces duurt zo’n twee weken, waarna het zoute water verzameld wordt in een bassin waar het verdampt door de zon, zodat alleen de zoutkristallen overblijven. De zoutwinner (‘paludier’) schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en niet geraffineerd, dus de mineralenbalans blijft volledig intact. Bovendien tonen tests aan dat het zout 100 procent vervuilingsvrij is door deze aloude zuiveringsmethode. Keltisch zeezout bevat veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten ook zoet- en zelfs bittertinten proefbaar zijn.

Je kunt het zout gebruiken om te koken of te bakken, maar ook kun je het zout gebruiken in een (voeten)bad. Er zijn zelfs mensen die er tandpasta van maken. Je kunt het gebruiken voor je planten en dieren. Of zelfs als bodemverrijker in je tuin.

Shoppen

Wil je zelf keltisch zeezout bestellen om in huis te gebruiken voor jezelf of jouw gezinsleden? Yvonne werkt met keltisch zeezout van KeltischZeezout.com. Wil je zout afhalen? Maak dan van tevoren een afspraak via de mail of per telefoon. Het zout is verkrijgbaar in zakken van 1 kg (€ 4,25) of 2,5 kg (€ 8,55). Of in glazen potten van circa 350 gram (€ 2,75).

Behandeling

Voorafgaand aan jouw Reikibehandeling of -massage is het mogelijk een voetenbad met keltisch zeezout te ontvangen. Gedurende het 30 minuten durende voetenbad neemt jouw huid de benodigde mineralen op uit het zout. Wanneer je dit wilt, kun je een 'vervolg 90 min.' afspraak inplannen met daarbij de vermelding dat je een voetenbad wilt.

Meer weten en lezen over de het zout? Kijk dan op de site van KeltischZeezout.com, klik op de afbeelding. keltisch zeezout

klik hier voor direct contactDirect contact via Whatsapp? Gebruik de button.

***Een bezoek aan Reikipraktijk Oud-Beijerland kan nooit een behandeling aan een reguliere arts vervangen.***

© 2011 - 2022 Reikipraktijk Oud-Beijerland algemene voorwaarden en privacy Gat geschillencommissie GAT