logo

Essentiële oliën

diffuser

Wat zijn essentiële oliën

Essentiële (=wezenlijke) oliën zijn de geurende oliën die men middels een distilatieproces uit bloemen en planten haalt. De levenskracht van de bloem of plant is nog aanwezig in deze olie. De levenskracht wordt ook wel Ki genoemd (Rei'Ki' of Chi). Andere benamingen zijn ook wel etherisch (vervluchtend) of aromatisch wijzen op de aard en herkomst van de olie.

Er zijn veel merken die essentiële oliën produceren en verkopen. Let op dat je natuurlijke oliën gebruikt. Geen synthetische variant of een olie die is vermengd met een goedkopere olie. Koop je een enkelvoudige olie dan mag deze slechts 1 ingrediënt bevatten; namelijk de Latijnse naam van de essentiële olie.

Shoppen

Wil je zelf oliën bestellen om in huis te gebruiken voor jezelf of jouw gezinsleden? Yvonne werkt met oliën van Arkopharma, deze zijn te bestellen via Bewustwinkelen, en met oliën van doTerra, deze zijn te bestellen via mydoTerra/yvonnevanputten.

Behandeling

Afhankelijk van welke olie je nodig hebt, worden de oliën middels een diffuser verspreid tijdens een Reikibehandeling of -massage. Het koud verdampen van de oliën zorgt voor een fijne sfeer en kan zelfs een reiningende en zuiverende werking hebben van negatieve energieën of bacteriën in de lucht.

Yvonne kan ook een roller voor je maken die je aanvullend op de behandeling thuis gebruikt.

Essentiële oliën werken enerzijds op het fysieke lichaam: bij het aanbrengen op de huid absorbeert de huid de olie waarna het zijn werk kan doen in onze cellen.
Anderzijds werken de oliën ook op onze psyche: de neus neemt de geur waar en stuurt signalen naar de hersenen waardoor onze gemoedstoestand beïnvloed wordt.
Vervolgens is er ook nog de energetische werking van de oliën: bij het sprayen van de olie in ons aura voelen we ons beschermd of juist gereinigd.

Voor wie

Essentiële olie is geschikt voor volwassen en kinderen. Gebruik tijdens zwangerschap enkel in overleg met een arts.
Bij vele verschillende klachten kunnen de oliën worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan:

  • slecht slapen
  • geen lucht tijdens verkoudheden
  • stress
  • angsten
  • slechte concentratie
  • verwarde geest
  • stemmingswisselingen
  • stijve spieren.
klik hier voor direct contactDirect contact via Whatsapp? Gebruik de button.

***Een bezoek aan Reikipraktijk Oud-Beijerland kan nooit een behandeling aan een reguliere arts vervangen.***

© 2011 - 2022 Reikipraktijk Oud-Beijerland algemene voorwaarden en privacy Gat geschillencommissie GAT